Kup bilet

Obstawa prezydenta

Szczecin sobota, 29.06.2019 21:00 Free Blues Club, al. Powstańców Wlkp. 20, Szczecin
Przedsprzedaż

miejsca siedzące i stojące, nienumerowane

Więcej szczegółów

Przedsprzedaż
cena: 35,00 zł brutto

Miejsce wydarzenia:

Miejsce wydarzenia: Free Blues Club, al. Powstańców Wlkp. 20, Szczecin (pokaż inne wydarzenia w tym miejscu)

Opis:

Zespół Obstawa Prezydenta powstał w 1986r. w dolnośląskim Bolesławcu. Muzyka zespołu to wywodząca się z bluesowej tradycji mieszanka takich stylów jak: rock and roll, blues i rock.

W 1988 roku gościli w koncercie „Debiuty" podczas opolskiego festiwalu. W 1989 roku zostali laureatem festiwalu w Jarocinie. Są autorami i wykonawcami hymnu WOŚP: „Od rana wszystko wokół zwariowało".

Zespół wielokrotnie występował na największych festiwalach, m.in. „Przystanek Woodstok"„Rawa Blues", „Tyski Festiwal Muzyczny im.Ryśka Riedla" , Suwałki Blues Festiwal, Jimiway Festiwal w Ostrowie Wlkp.

Na koncertach zespół wykonuje głównie własne utwory, ale także własne aranżacje z polskimi tekstami utworów takich wykonawców jak : Rolling Stones, Blues Brothers, Chuck Barry.

Płyta „O nic mnie nie pytaj", była nominowana do nagrody Fryderyk 2010.

Dyskografia:

1991 - Rythm and blues

1994 - Musisz to mieć

1996 - 100% na żywo

1998 - Polaczek... czyli rura

2006 - Zawsze w stronę bluesa

2009 - O nic mnie nie pytaj

2012 - Siedem

Skład zespołu:

Janusz "Estep" Wykpisz - śpiew

Sławek "Hetman" Sobieski - gitara

Andrzej "Dżino" Malcher - gitara basowa

Tomasz Bubieńczyk - perkusja

Bogusław Kłak - klawisze

    Inne wydarzenia w tej kategorii (30 wydarzeń)

    Wysyłka i płatności

    • Bilet Elektroniczny
    • Poczta Polska
    • Punkt Obsługi Klienta bilety.fm
    • Przelew bankowy
    • Płatność przy odbiorze
    • platnoscipl

    Szukaj

    Twoje bilety  

    -


    Suma 0,00 zł

    Zapłać za bilety

    Elektroniczny Bilet

    Wydrukuj sam swój Elektroniczny Bilet

    Na to wydarzenie możesz wydrukować swój bilet samodzielnie!

    

    Szybki kontakt

    mail: info@bilety.fm
    tel: 91 886 07 21 (pon. - pt.: 10 - 18)
    fax: 91 886 07 28

    Płatności

    Możesz skorzystać z następujących metod płatności:
    • payU.pl (karty i e-przelewy)
    • płatność przy odbiorze
    • przelew bankowy

    Odwołane wydarzenia

    Brak odwołanych wydarzeń